Text Size

AMD FX-8150 Поставя Световен Рекорд!

От близо, в офисите Austin на AMD, имаме шанс да видим новата серия Bulldozer FX-line процесори. Много от детайлите, оповестени по време на събитието все още са тайна, но AMD позволява малко на Sneak Peek с обявяване на Световен рекорд на Гинес. Една от демонстрациите, от щаба на AMD се състоя

овърклок, на процесор от серия FX,използвайки различни методи, включително (въздушно и водно) охлаждане. Най-ефикасно беше с течен азот / течен хелий охлаждане, което позволи на овърклокърския екип от AMD, да подкара FX-8150 над 8GHz, с което постави световен рекорд.

Част от демонстрациите на овърклок с AMD FX-8150

Целите на AMD в тази демонстрация са били две, да покажат високата честота на новите чипове, и ако процесорите FX покажат някакви бъгове от екстремно ниските температури. Чипа се е държал абсолютно стабилно, без да забие! На този евент FX процесорите са достигали честота от 5GHz с хай-енд въздушно и водно-охлаждане, както и максимални 6GHz, при смяна на фазите и над 8GHz със течен азот и течен хелий . Използвания волтаж е бил над 1.9v, на някои от по-екстремните тестове.

Овърклокерите работещи в „Екипa AMD” са Sami Maekinen, Brian Mchlachlan, Pete Hardman, Aaron Schradin и Simon Solotko, старши мениджър в AMD. Екипът е имал доста процесори AMD FX-8150 с които да тества, в крайна сметка постигат 8.429GHz, с помоща на течен хелий с който са минали предишния рекорд от 8.309GHz. Имайте в предвид обаче ,че 8.49GHz е било постигнато само с две работещи ядра, от осем ядрения процесор.

View the embedded image gallery online at:
http://msdesignbg.net/pc/amd-cpu.html#sigProGalleriace7444892b

Разбира се процесори на такива честоти няма да има скоро, а овърклокърите от AMD просто са се позабавлявали, за да видят максималната сила на чипа. Но по всичко личи, че в тези чипове се крие доста потенциал за овърклок и си заслужават.

^Начало^

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair