Text Size

"Проблемите" са просто предизвикателни….

Бъди благодарен днес


Всички виждаме външния свят в различна светлина. Всичко наоколо сякаш се променя в зависимост от състоянието на съзнанието ни.
Реално външният свят не се променя (толкова бързо,че да не успеем да се приспособим към случващото се), променя се отношението, със-знанието (ум и знание за нещата, пречупени през собствената ни система от ценности)  ни  към него.Осъзнатото отношение към случващото се в момента , е ключ към вътрешно удовлетворени и мир. Пълното достигане до това състояние идва с благодарността към всичко, което ни се случва ( „добро“ и „лошо“). Култивирането на благодарност към другите и света е, като да съберем истинско  съкровище в съзнанието си. Благодарение на него умът се намира в спокойно състояние, светъл и позитивен, така могат да бъдат предотвратени депресии и униние, когато се намираме в трудна ситуация.
"Проблемите" са просто предизвикателни обстоятелства пречупени през призмата на негативно настроения ум.
Когато развиваме чувство си  на признателност, намаляваме негативизма си, съответно намаляваме и проблемите си! Признателността е качество на щедро съзнание.Когато ценим,себе си и живота си,обичаме и ценим и другите.

Склонността да се наслаждаваме на даровете и благата на живота, вместо да се взираме в проблемите си, поражда удовлетворение.То ни помага да живеем спокойно и в мир със себе си сред множеството капризи на съдбата. Вътрешното удовлетворение прерязва от корен, много от ежедневните ни проблеми. То е антидотът на желанието да имаме всичко онова, с което обвързваме щастието си, и опитите да избягаме от нещата които не ни харесват; Скромен и мъдър път към вътрешното щастие...

26.04.2015

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair