Text Size

Toчно днес, не се тревожи !

Toчно днес, не се тревожи !

 Някога тревогите да са решили проблем? А животът ни е пълен с тревоги:

от дребни ежедневни притеснения, до дълбоко загнездени трайни страхове за здравето, кариерата, взаимоотношенията. Други преживяват трудни събития или са обременени от чувство за вина. Много от тези проблеми са извън непосредствения ни контрол. Бъдещето е несигурно и рядко нещата се получават така, както очакваме.Пилеем голя част от времето и енергията си, носейки  тежестта на миналото,тревожейки се за вероятното бъдеще: толкова голяма, че пропускаме настоящето !

Учейки се да приемаме нещата, които ни се случват, макар и болезнени, ние можем да се освободим от миналото. Когато сме доволни от живота си такъв, какъвто е се предпазваме от безмислени купнежи и неудовлетворение по отношение на настоящето и тревожността за бъдещето. Тези простички мисли създават усещане за покой и свобода, а когато съумеем да ги почувстваме дълбоко в себе си, ни позволяват да се отпуснем и да се радваме на живота. Колкото по - спокойни и доволни сме, толкова повече се доближаваме до истинската си същност, в която стресът не съществува

Необходимо ли е да се тревожим за проблемите на другите? Това помага ли им наистина? Или на някакво по-дълбоко ниво намалява способността им да се справят?

ИСКРЕНАТА УВЕРЕНОСТ В СПОСОБНОСТТА НА ДРУГИЯ ДА ПРЕОДОЛЕЕ ТРУДНОСТИТЕ Е МНОГО ПО-ПОЛЕЗНА ОТ ТРЕВОГАТА. Разбира се,ние можем да сме загрижени за тяхното благополучие, и това да ни подтикне да им помогнем. Каква е разликата между загриженост и тревога? Загрижеността е благотворно състояние на ума ,което води до активно желание за помощ.Тревогата ни въвежда в негативни егоцентрични порочни кръгове.                                        

Дейвид Венсел

                                       

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  19.04.2015

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair