Text Size

Мисли и Чувства

„Когато хората започват да медитират, те често, казват, че мислите им се изплъзват от контрол, че дори са станали още по - необуздани. Аз ги успокоявам, че това е добър знак. Просто вие сте станали по-спокойни и вече усещате колко шумни са били мислите ви винаги.

В древните инструкции по медитация се казва, че в началото мислите ще идват една върху друга, непрекъснато, като отвесен планински водопад. Постепенно, с усъвършенстването ,започват да приличат на поток в дълбока тясна клисура, после на широка бавно течаща към морето река, а накрая стават като огромния, спокоен океан, чиято повърхност само от време на време обезпокояват малки в сравнение с огромната му площ вълни.

Вълните и Океанът

Понякога хората мислят, че когато медитират не трябва да има никакви мисли и чувства. Ако такива се появят те се дразнят и ядосват, струва им се ,че са се провалили .Има една тибетска поговорка:

"Прекалено е да искаш месо без кост и чай без листа.”.

Щом има ум, неизбежно има и мисли и чувства. Както океанът има вълни ,а слънцето лъчи, така и умът излъчва своите мисли и чувства.
Вълните са самата природа на океана. Вълните ще се надигат, но къде отиват? Назад в океана. А от къде идват? От океана. По същият начин мислите и чувствата са излъчване и проява на самата природа на ума. Те възникват в ума, а къде изчезват? Отново в ума. Каквото и да възникне в него, не го смятайте за проблем. Ако не реагирате импулсивно, ако проявите търпение, то отново ще се уталожи в същинската си природа.

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair