Text Size

Kъщичка с Оригами

Никой не може да каже как и кой е поставил началото на тази интересна и увлекателна японска игра, известна на света с названието „Оригами”.  То се губи някъде в дълбоката древност и не е дело на един човек, а на поколения японци. Едно самобитно изкуство да се създават модели на предмети, цветя и различни животни чрез сгъване на книжни геометрични фигури.

Развило се е от естествената потребност на хората за творчество, хармония и красота. Процесът на създаването им прави наблюдението по-точно, мисленето -  по-съобразително, фантазията – по-ярка.

Как да си направим къщичка с Оригами?

КЪЩИЧКА

Преди да започнете моделирането, трябва да направите няколко спомагателни прегъвки. Първите 2 по диагоналите на квадратния лист (снимка), вторите – по средните му отсечки. След това разтворете и обърнете листа към вас. Прегънете го очертания пунктир по посока назад, ще получите фиг. 4. За да стигнете до положение 5 сгънете двете странични полета към средата. Оцветените квадратчета на фигура 5 трябва да се отварят и  преминавайки през позата на качулчица, да оформят триъгълниците на фиг. 6. Остава още една прегъвка, дадена е с пунктир фиг.6 изпълнете я (фиг. 6, 7) и обърнете модела в позиция 8.Вашата къщичка е готова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair